Mentés

A cukorbetegség lelki okai – Hogyan gyógyulhatunk meg valóban?

941
HOZZÁSZÓLÁS:

Sokan talán még manapság sincsenek tisztában azzal a ténnyel, hogy minden betegség, probléma valójában lelki eredetű. Azt jelzik ezek a gondok felén3343_0_960k, hogy a lelkünkben felborult a rend, és megszűnt a harmónia. Éppen ezért a betegségeket nem elegendő csupán a fizikai szinten kezelni, mert az mindig csak felszínes megoldást hozhat. Ha valóban szeretnénk meggyógyulni, akkor a lelkünkbe kell tekintenünk, és meg kell találnunk az ott rejlő rendellenességeket is, majd pedig ezek után következhet a lélek gyógyítása. Ha ez megtörténik, akkor a fizikai tünetek is el fognak tűnni, és valóban visszaszerezhetjük az EGÉSZségünket.

Mi a cukorbetegség valódi oka?

Azért veszünk magunkhoz cukrot, mert energiáivá alakítjuk át, energiához jutunk általa. A cukorbetegek úgy érzik, hogy nem kapnak elég energiát, figyelmet, szeretetet, ezért még több kell nekik belőle, amit az inzulin szúrásával tudnak megszerezni. Tehát a cukorbetegség egy komolyabb belső szorongásra utalhat, esetleg mélyebb szerelmi csalódást is állhat a háttérben. Emiatt egy általános belső szomorúság alakulhatott ki az egyénben. Ezért talán úgy érzi az illető, hogy szüksége van arra, hogy ő irányítsa mások életét is.

Mentés

A cukorbeteg valószínűleg több, akár sorozatos bánatot élt át az életében, ami miatt megkeseredett, és ezt próbálja kompenzálni a cukorral és édességekkel. Nem szereti túlságosan az életét, azt inkább örömtelennek érzi. A feléje áramló szeretetet nehezen tudja elfogadni, pedig hatalmas szeretet-és gyengédségigénye van.

Ha gyermekkorban alakul ki a diabétesz, akkor arra utalhat, hogy a gyermek több harmóniára vágyik a családjában. Előfordulhat az is, hogy beilleszkedési és alkalmazkodási problémák is fennállnak.

Tinédzserkorban leginkább a baráti körbe történő beilleszkedés, illetve egy új élethelyzetbe történő váltás okozhat gondokat a fiatal lelkében, mely azután kialakíthatja a cukorbetegséget.

Az idősek körében kialakuló cukorbetegséget a megváltozott hormonszint és lelki-pszichikai állapot okozhatja. Az idősebbek érzik az öregség és az elmúlás közeledtét, ráadásul egyre több számukra fontos embert is elvesztenek. Nőknél plusz lelki tehet, hogy talán úgy érzi, már nem kell senkinek sem.

Mit tehetünk lelki szinten a cukorbetegség ellen?

Rendkívül fontos momentum, hogy tanítsuk meg gyermekeinket a minél természetesebb táplálkozásra, valamint az érzelmek kifejezésére és elfogadására is. Lényeges persze az is, hogy a gyermek szerető, gondoskodó és harmonikus családban nőjön fel, hogy lelkileg  valóban kiegyensúlyozott felnőtté válhasson.

Felnőttként pedig törekedjünk a minél boldogabb, harmonikusabb kapcsolatok kiépítésére, valamint arra, hogy élvezzük is az életet, és ne csak a mindennapok szürkeségében éljünk. Továbbá el kell magunkat fogadnunk teljes egészében, a fizikai testünk minden négyzetcentiméterével együtt, máskülönben számos lelki probléma merülhet fel, amik előbb-utóbb a fizikai síkon is meg fognak jelenni.

941
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
1
  1. Kőhalmi Henriett szerint:

    Ha jól belegondolok akkor tényleg így van. Gyerekkoromban szorongós voltam, illetve a szüleim állandóan dolgoztak nem sok figyelem jutott nekem. Tudom, hogy szeretettek, de elég kevés időt tudtunk együtt tölteni, így alakult ki a szeretetéhségem. Azt viszont nem gondoltam volna, ez a lelki dolog egyszer majd cukorbetegségként jelentkezik nálam.

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

1493
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés