Mentés

Ismerje meg a Bach-virágterápia lényegét

722
HOZZÁSZÓLÁS:

A Bach-virágok felfedezőjükről, Dr. Bach angol orvosról kapták nevüket. A betegséget lelki diszharmónia következményeként fogta fel, s az a szándék vezérelte, hogy valamilyen egyszerű és mindenki által elvégezhető kezelésmódot találjon.echinacea-biborkasvirag-13

Mi is a Bach-virágterápia?

Éppen ezért a növények gyógyerejét vizsgálta, és nagy szenzibilitására támaszkodva hihetetlen érzéket fejlesztett ki magában a hatékony növények és növényrészek iránt. Kiváltképpen bizonyos növények virágaiban fedezett fel kiterjedt vizsgálatok nyomán különös gyógyerőt, amelynek lelki kvalitásokat, úgynevezett „lelkiállapotot” tulajdonított. Érdekes módon, ennek során kizárólag vadon termő, nem mérges és addig figyelemre alig méltatott gyomnövényekre bukkant.

Minden Bach-virágot pontosan meghatározott időben, teljesen megérett állapotban „aratnak le”, és két, maga Bach által kidolgozott eljárás szerint dolgoznak fel eszenciává. A „napmódszerrel” lényegében hideg, vizes virág-anyag-kivonatot kapunk, a „főzési módszerrel” főleg fák és bokrok virágait dolgozzák fel. Mindkét eljárás nem más, mint egy leegyszerűsített potenciálási forma.

Mentés

38 „angol Bach-virág” létezik, ezek az ember kedélyére és pszichéjére hatnak. További 78 virág csak később került a Bach-féle virágterápiába. Ezek kizárólag Kaliforniából származnak, ahol az intenzívebb napsugárzás a növényeket „energiadúsabbakká” teszi, s ezeket ezért „kaliforniai virágoknak” nevezik.

Terapeuták lelki problémák kezelésében önálló gyógymódként használhatják fel a Bach-virágokat, de ezek egyúttal kitűnő kiegészítői is más gyógymódoknak, amikor lelki egyensúly elérésére kell törekedni.

Minden lelki zavarra, legyen ez félelem, gyengeség, hiperaktivitás, bizonytalanság vagy lelki kimerültség (akár testi is), van megfelelő virág. Minden Bach-virágnak van egy száma, amely az alfabetikus rendben elfoglalt helyét jelzi, és a meglehetősen szokatlan név mellett a szer egyértelmű azonosítására szolgál.

A Bach-virágokat nem eszencia formájában, hanem hígítva kell szedni. Ehhez 3 csepp Bach-virágeszenciát feloldunk 30 ml vízben, és összekeverünk 3 ml alkohollal. Ebből naponta 3-szor 5 cseppet kell szedni, míg a tünetek meg nem szűnnek. Szükség esetén 1 csepp eszenciát tehetünk egy pohár vízbe, és ezt aztán kortyonként kell meginnunk.

722
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

1493
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés