Mentés

Ismerje meg a társas kapcsolatok hiányának egészségromboló hatásait

1119
HOZZÁSZÓLÁS:

Az egészség megőrzése szempontjából rendkívül fontos, hogy az ember ne váljon társtaegeszseges-taplalkozas-csalad-egeszseges-eletmod-03lanná. És ez nem csak egy légből kapott ötlet, ugyanis elismert és megbecsült orvosok állítják ezt. A magány, a társadalmi elszigetelődés rendkívül sokat árt az egészségnek. A prevenciós stratégiák sorában a család, a barátok fontosságát még a telített zsíroktól mentes étrendnél is előbbre sorolták!

Szükségünk van a kielégítő kapcsolatokra

Ennek egyik oka kétségkívül az lehet, hogy a társas kapcsolatok nagymértékben elősegítik a stresszoldást és a depresszió leküzdését. A stressz óriási szerepet játszik a betegségek kialakulásában.

Nem csoda, hogy az orvosok igen nagy hányada a stresszoldás módszereit, például a meditációt az egészségmegőrzés egyik legfontosabb lépésének tartja. A krónikus betegségek potenciális kiváltó okai közül a depressziót lényegesen komolyabb veszély faktorként jelölik meg, mint a magas koleszterinszintet.

A stressz és a depresszió negatív hatásai

Mentés

A pszichés folyamatok mélyrehatóan befolyásolják a test működését, szervezetünk fizikai állapotát: a krónikus stressz gyengíti az immunrendszert, sőt, a védőoltások hatékonyságát is csökkenti, ugyanakkor növeli a stresszhormonok, például a kortizol szintjét. E vegyület felszaporodása álmatlanságot, hipertóniát és magas vércukorszintet okoz, emellett elősegíti a hasra hízást, azt az alattomos hájlerakódást, amely minden módon aláássa az egészséget.

A stressz, a depresszió és a magány azonban a fentieknél nyilvánvalóbb hatásokat is gyakorolhat mindennapi életünkre. Az egyik orvos ezt úgy fogalmazta meg, hogy az életmódban megnyilvánuló, fizikailag belénk rögzült, egészségromboló szokások – a kialvatlanság, a mozgásszegény, ülő életmód, az egészségtelen táplálkozáshátterében majdnem mindig stressz konfliktuskezelési képtelenség és hasonló pszichés tényezők állnak, melyektől egyáltalán nem könnyű megszabadulni.

1119
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

1493
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés