Mentés

“Kicsit szomorkás a hangulatom máma…” – A következő gyógynövények segíthetnek!

899
HOZZÁSZÓLÁS:

A legendás ‘Kispál és a Borz’ nóta szerint, az “igazdal miatt áll odébb a panasz”. A való életben ebben a mondatban van némi ráció, azonban azok számára, akik hajlamosak az egyedüllétbe menekülni, és már-már depressziós tüneteket “produkálni”, azoknak ajánljuk, tegyenek egy próbát az alábbi gyógynövényekkel is, a hangulat javítása érdekében.

Közönséges orbáncfű -‘Hypericum pertoratum’

Az orvosok számára összeállított legújabb kezelési útmutatók az enyhe depresszió eseten már hivatalosan is elismerik, hogy az orbáncfű sok esetben hatásos lehet. A szabványosított 0,3 mg hipericint tartalmazó kivonatból a napi adag 300-900 mg közötti. Kezdjük kevesebbel, és fokozatosan növeljük a dózist, amíg nem érezzük a szer hatását.

Több tucat különböző kutatás eredményeit elemezve megállapították, hogy a közönséges orbáncfű az enyhe és a közepesen súlyos depresszió kezelésében ugyanolyan hatásos lehet, mint számos antidepresszáns gyógyszer, kevesebb mellékhatással!

Mentés

Figyeljünk arra, ha valamilyen receptre felírt antidepresszáns gyógyszert szedünk, ne próbálkozzunk az orbáncfűvel, mert előfordulhat, hogy ellenkező hatást vált ki. Bármilyen egyéb gyógyszerre is igaz, hogy szedése esetén ki kell kérni az orvos véleményét, javasolja-e az orbáncfű egyidejű alkalmazását.

Macskagyökér – ‘Valeriana officinalis’

Biztonságos altató, szedése során nem alakul ki függőség, és reggel nem ébredünk tőle kábán. Borzalmas ízű teája helyett azonban érdemes inkább a szabványosított kivonatot tabletta vagy tinktúra formájában beszerezni és fogyasztani. A kívánt hatást kiváltó mennyiség egyénenként változó. Kövessük a dobozon olvasható utasításokat, és a legkisebb adaggal kezdjük a szedését.

A káva, vagy a mámorbors

Ez a polinéziai eredetű gyökér nyugtató, szorongásoldó és altatószerként terjedt el világszerte. Utóbbit igazolja: amennyiben lefekvés előtt beveszünk 300 mg-ot, az segíthet az elalvásban.

Zöld tea

Egészen friss kutatási eredmények állnak a rendelkezésünkre azzal kapcsolatban, hogy a rendszeres teaivók – különösen a zöld teát fogyasztók – körében ritkábban fordul elő a szívbetegség, a stroke, azokhoz képest akik egyáltalán nem élnek gyógyteákkal. Mindennek az oka valószínűleg az EGEG rövidítésű (a közelmúltban felfedezett) antioxidáns vegyület, amely, az úgynevezett ‘katechinekkel’ együtt nagy koncentrációban van jelen a teában. Mivel a zöld tea leveleit a fekete teáéval ellentétben nem erjesztik, nem bomlanak le a bennük lévő antioxidánsok.
Aki szereti a zöld teát, napi 2-4 csészéivel is megihat belőle, de szedhet zöldtea kivonatot tartalmazó kapszulát is.
A egy csészényi zöld teáról egyébként nem véletlenül említik, hogy “jó egészség és jó hangulat egy csészében”!

899
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

1493
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés